Lize Sintobin

De liefde voor het ontvangen van mensen, het serveren van lekker eten aan een mooi gedekte tafel, het plukken van een mooi boeket uit de tuin en dat kunnen schikken in een leuke vaas, … en het creatief bezig zijn met mijn handen, leidden mij tot het werken met klei. Draaien werd een passie, net zoals tuinieren en koken. Vanuit die insteek maak ik graag unieke stukken die de tafel sieren en die de beleving nog versterken.
Omdat er soms niet genoeg tijd is om te draaien en er in de oven wel altijd kleine plaatsjes vrij zijn en er soms leuke glazuren gemaakt zijn die dan toch niet aan de eisen voor gebruiksgoed voldoen begon ik ook aan klein werk, hieruit groeide een juwelencollectie met broches en oorringen. Nog iets om elke dag mooier te maken.

Duurzaamheid

Alles wordt gemaakt in mijn atelier thuis, een klein atelier waar we proberen zo weinig mogelijk afval te produceren en waar alles wordt
hergebruikt indien mogelijk. Mijn atelier draait op regenwater, de klei droogt op eigen tempo en ik recupereer alle afdraaisels en mijn water waarmee ik werk tot nieuwe klei die volledig met de hand bewerkt wordt tot ‘nieuwe’ recupklei voor mijn draaiwerk
De glazuurrestjes en testglazuurtjes worden ook allemaal verwerkt in de juwelencollectie. Niets gaat verloren, daarvoor zijn de grondstoffen te kostbaar! De geglazuurde stukjes die de strenge selectie voor de juwelen toch niet doorstaan worden ingezet als keramieken tafelconfetti. Een duurzaam alternatief voor de papieren of plastieken versie en het kan tot in het oneindige hergebruikt worden voor feestjes of gewoon als decoratie op een kastje of aan de muur. We hebben oog voor duurzame verpakking en hergebruiken ook ontvangen verpakkingsmateriaal waar mogelijk.

Aangeboden op de beurs

Keramiek gebruiksgoed en keramiek juwelen.

E-mail | Instagram | Tel. +32 475 610 158

Lize Sintobin