Susanne. – A stealth luxury clothing brand

Susanne = Sewn Uniquely for you by Sanne.

Het verhaal achter mijn creaties

Door de cursus textielwarenkennis die ik volgde bij Syntra West, werd ik geboeid door hoe stoffen gemaakt worden en vooral hoe weinig transparantie we hierover op vandaag hebben wanneer we een kledingstuk aankopen. In diezelfde periode had ik ook avondkledij nodig en ik vond niet het geschikte model (gezien ik net een dochtertje had) of het kleedje in de gepaste stof. En toen is het idee een beetje gestart om op zijn minst voor mezelf en vrienden/familie kledij te maken… Over de jaren heen, is dit verder uitgebreid naar het volledige concept van Susanne zodat dames zich opnieuw zelfzeker kunnen voelen in kledij die hen perfect past, met luxestoffen, maar zonder de extra impact op de wereld.
Ik maak avondkledij op maat met stoffen die reeds bestaan (deadstock luxestoffen of stoffen van vorige kledij van de klant). Er is de mogelijkheid om te kiezen voor de beleving van een live bespreking van het toekomstige stuk, het voelen van de stoffen en het opnemen van de maten, of dit kan ook via het online verkoopplatform (incl. 3D configurator en scanning app – gaat live in september), of via een combinatie van beiden. Alle kledij wordt door mij gemaakt en bij uitbreiding blijft het maken van kledij lokaal gebeuren, in Belgie.
Dit event geeft mij de kans om reeds het concept van Susanne te introduceren via de “fysieke” weg.

Mijn favoriete creatieve proces of techniek

Het bedenken van nieuwe kledingsstukken gebeurd vooral ’s avonds bij mij, heel simpel samen met klassieke muziek. En wanneer ik een kledingstuk aan het maken ben, hoor ik graag dramatische klassieke muziek, dit geeft me de extra schwung om gefocust te blijven.

Het meest onverwachte of grappige dat al is gebeurd sinds ik ben begonnen

Sinds ik gestart ben met Susanne, voel ik dat zelfstandig worden de juiste keuze was voor mij. Ik voel me veel beter in mijn vel, al moet ik echt veel werken om kleine stapjes vooruit te komen (of zo voelt het toch). Te midden van al deze nieuwe dingen, ben ik ook zwanger geworden van onze 2e baby, 3 maand en counting… A lot of exciting things are coming !

Als mijn producten een soundtrack zouden hebben:

Run the world (girls) (Beyoncé).

E-mail | Instagram | Tel. 0473 77 09 45

Sanne Verbiese

Ik volgde bij Syntra West de opleiding textielwarenkennis in 2021.