Craft Lab

Symfonie van glas, kleur en licht.

Het verhaal achter mijn creaties

Als creatieve duizendpoot raakte ik geboeid door glas met behulp van de koperfolietechniek, ook Tiffany genaamd. De oude ambacht krijgt een nieuw, moderner elan. Het is een niet zomaar een ambacht, het is een betoverende kunstvorm die je uitdaagt en inspireert.

Mijn favoriete creatieve proces of techniek

De koperfolietechniek verbind stukjes gekleurd glas in een prachtig geheel als een schitterend mozaïek van kleuren en vormen. Maar dat is ook niet alles. Met deze techniek kun je verbluffende twee -en driedimensionale creaties tot leven brengen.
Het onderscheidt zich door verfijning en veelzijdigheid. Het begint met het zorgvuldig snijden van stukjes gekleurd glas, elk met een unieke tint en textuur. Dan voeg je een magische glans toe aan je creatie door koperfolie aan te brengen op de randen van elk glazen stukje. Dit delicate proces vereist precisie en geduld, maar de beloning is onbetaalbaar. Dan komt het moment van magie: het solderen. Het verbinden van de stukjes glas met soldeertin creëert een duurzame en prachtige eenheid. Als de soldeerverbindingen langzaam tot stand komen, zie je je kunstwerk tot leven komen, als een symfonie van kleuren en licht.

Het meest onverwachte of grappige dat al is gebeurd sinds ik ben begonnen

Ik maakte een groot en lichtrijk glaswerk voor in de voortuin. Die werd op een koude winternacht gestolen en is nooit meer terecht gekomen. Misschien schittert het nu in een andere tuin. Wie weet waar?

Als mijn producten een soundtrack zouden hebben:

The seed (Aurora).

E-mail | Website | Instagram | Facebook | Tel. 0494 24 23 69

Karine Vandenbussche