Stéphanie Besard

Als grafisch ontwerper en lederbewerker combineer ik graag mijn 2 favoriete grondstoffen – papier en leder – met m’n duurzame principes.
Ik kies graag voor duurzame en kwaliteitsvolle materialen en besteed ook veel aandacht aan kwaliteitsvol ontwerp. Voor de ‘leather goodies’ kies ik graag voor restleder, dat anders op de afvalberg zou terecht komen en indien ik niet met restleder kan werken, kies ik voor plantaardig gelooid leder en duurzaam leder van hoogwaardige europese huiden die Der Blaue Engel gecertificeerd zijn, m.a.w. die op een zo-milieuvriendelijk-mogelijke manier gelooid zijn. De leather goodies ontwerp en maak ik in mijn eigen atelier: locally handmade with love!
Dit resulteert in warme interieurobjecten, zoals lederen plantenhangers.
Ook voor papier zoek ik naar milieuvriendelijke alternatieven. De combinatie van papier en leder vind je o.a. in mijn planners, notebooks met lederen notebookcovers, opbergmappen en stempels.

Duurzaamheid

Gebruik van restleder of zo-milieuvriendelijk-mogelijk gelooid leder, gerecycleerd papier. Herstellen van beschadigd leder indien mogelijk. Tijdloos ontwerp.

Aangeboden op de beurs

Leather + Paper Goodies: een combinatie van papier en leder, zoals notebooks, planners, stempels, lederen notebook covers, albums, … maar ook lederen plantenhangers,…

E-mail | Website | Instagram | Facebook | Tel. +32 474 311 765

filomien

Docent grafische opleidingen