Sabine Rosseel

De rode draad doorheen mijn leven is creëren… creëren met passie en mensen hiermee gelukkig maken, héérlijk!
Productontwikkeling onder het motto “Enjoy life” en “Duurzaam design”… genieten van leuke producten steeds gemaakt met aandacht voor het milieu, gebruiksvriendelijkheid en natuurlijke materialen. Professionaliteit, duurzaam ontwerpen, passie en enthousiasme zijn de fundamenten waar ik voor sta.

Iris vuurtafel

Bij onze Iris-vuurtafel is het materiaal 100% recycleerbaar én het materiaal heeft een luchtzuiverende functie. De volledige tafeloppervlakte zuivert de lucht in een ruimte volgens het principe van Eco Active Solid Technologie.(K-life). De brandstof waarmee we werken is pure ethanol, biologisch en getrokken uit suikerriet.

Oscar Swing Chair

Onze Oscar Swing Chair is een duurzame innovatie, geproduceerd uit FlaxPC, waarbij agro-waste afval van vlasvezel en lemen gevaloriseerd worden tot een volwaardig nieuwe grondstof. Dit ontwikkelden we samen met de KU Leuven, die ons bijstond voor simulaties en sterkteberekeningen van het materiaal. Heel vernieuwend en voor het eerst toegepast in rotatiegieten. Door biennale interieur werden we uitgeroepen tot “highlight in eco-design” met onze Oscar Swing schommelstoel. Voor ons een opsteker dat niemand minder dan trendwatcher Hilde Francq onze stoel ook kon smaken en waarderen. Een vermelding in volgende trendrapporten is dan ook een mooie beloning! Ook de ergonomie is, naast de grondstof van groot belang. Het smart ontwerp brengt zitcomfort voor zowel grote als kleine personen, dmv een eenvoudige kwartdraai. Dan wordt zitting rug en omgekeerd en krijgen we een 5-tal cm verschil in zithoogte. Meubeldesign met kleine ecologische voetafdruk.

Uplights-collectie

Onze uplights-collectie is een reeks van 100% linnen kussens, met een oplichtende quote!
Heel dankbaar in kinderkamers, waar men zonder lichtjes aan/uit te moeten doen het kind een rustig gevoel geeft om te slapen. De kussens nemen licht op overdag en geven dit terug af in het donker! Steeds leuk om te geven en heerlijk om te krijgen!

Keramiek

De kracht van de natuur – handgemaakt serviesgoed.

Artistiek werk

Schilderijen, tekeningen, uit collectie of op vraag van de klant.
Haal je graag een beetje kunst in huis, al dan niet gepersonaliseerd?
Dan haal ik voor jou graag mijn verf, potloden en houtskool boven!

ENJOY LIFE!

Aangeboden op de beurs

Iris vuurtafel – Oscar Swing chair – kussens Uplights – keramiek – schilderijen en tekeningen.

E-mail | Website | Instagram | Facebook | Tel. +32 474 096 428

Sabine Rosseel productdesign

Docent én vormgever van kleine maakseries