Dirk Vanhaeren

Klei. Keramiek. We vinden het spul overal terug als residu van de eeuwige cirkel van vorming en afbraak van onze aarde. We gebruiken het alle dagen, en vinden restanten overal terug, vaak als oudste getuigen van oeroude culturen. Klei verbindt, omdat het wezenlijk deel uitmaakt van ons aller leven. We telen er onze voeding op, we bouwen er onze huizen mee, bewerken het materiaal nog steeds op de aloude wijzen van het verenigen van aarde, lucht, water en vuur.
‘Batwa keramiek’ als ‘4de pijler-vereniging’ is een klein initiatief dat ontstaan is uit een oude jongensdroom die 50 jaar geleden begon te borrelen, zijn roots vond in 40 jaar bezig zijn met ‘kunst’, 30 jaar met pottenbakken en klei, meer dan 20 jaar met gepassioneerd lesgeven, en meer dan 10 jaar samenwerken met een der oudst overlevende ‘oervolkeren’ in Afrika: de Batwa pottenbakkers.
Ik blik met liefde, zowel vooruit als terug.

Duurzaamheid

Wie gebruik maakt van wat de aarde geeft, heeft in mijn ogen ook de plicht en de verantwoordelijkheid om daar respectvol mee om te gaan, en, waar het kan, dat ook uit te dragen.

Aangeboden op de beurs

We bieden op de beurs met graagte het boek ‘Kinderen van de heuvel’ aan over 12 jaar projectwerking, onze Twa-tasjes en kommetjes, en een kleine collectie traditionele handgemaakte potten aan. De opbrengsten gaan integraal naar de verdere ontwikkeling van de Batwa pottenbakkers projecten.

E-mail | Website | Instagram | Facebook | Tel. +32 9 221 54 21

Dirk Vanhaeren / Batwa Keramiek Steunfonds

Docent bij Syntra West